Pagina's

Zet Spakenburg goede lijn door tegen Rijnsburgse Boys?

Spakenburg speelt, na de gewonnen derby bij IJsselmeervogels, aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is Rijnsburgse Boys, dat net als Spakenburg slecht aan het seizoen begon maar ook de weg omhoog weer heeft ingeslagen. Spakenburg verloor onder trainer Jochem Twisker nog geen wedstrijd en zal dit zaterdag ook niet willen laten gebeuren.

"Zeker ook na opmerkingen van supporters dat na derbywinst vaak een mindere wedstrijd volgt," aldus verdediger Niek Ripson in de Bunschoter. "We willen de goede serie waarmee we bezig zijn, graag continueren. Dat leeft heel sterk binnen de groep. Nagenieten prima, maar morgen moeten we er weer staan."

Spakenburg vindt zichzelf momenteel terug op de tiende plaats, met zes punten achterstand op koploper GVVV. Rijnsburgse Boys staat met de twaalfde plaats, op een punt van Spakenburg, ook net buiten de degradatiezone. 

Het zal morgen ook de strijd worden tussen de twee spitsen van beide ploegen. Zowel Kees Tol als Raily Ignacio zullen zich willen bewijzen. Kees Tol werd vorig jaar topscorer in de Topklasse Zaterdag met 26 doelpunten, maar kende dit seizoen een slechte start. Pas in het zesde duel, tegen GVVV, kwam de Volendammer voor het eerst tot scoren. Dankzij onder meer twee doelpunten tegen IJsselmeervogels staat zijn aantal inmiddels op vijf, maar Tol wil graag aan vriend en vijand laten zien dat hij weer zo regelmatig kan scoren als vorig seizoen.

Raily Ignacio speelde vorig seizoen bij Spakenburg, maar verliet de club wegens wat relletjes eerder dan verwacht. In twee seizoenen Spakenburg kwam de aanvaller tot 51 wedstrijden en 21 doelpunten. Bij Rijnsburgse Boys kwam hij ook wat moeilijk uit de startblokken, maar heeft hij er nu ook vijf gescoord dit seizoen. Voor de aanvaller, die ook goede herinneringen bewaard aan zijn tijd bij Spakenburg, zijn een aantal mensen hem flink tegengevallen. "Er staat daarom nog een sportieve rekening open," aldus de aanvaller tegenover Omroep West. 

De strijd tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys begint aanstaande zaterdag om 15.00 uur op de blauwe zijde van Sportpark De Westmaat in Spakenburg.