Pagina's

Penterman (HHC Hardenberg): "We hadden niet hoeven te verliezen van ONS BOSO Sneek"

HHC Hardenberg verloor afgelopen weekend met 2-1 bij ONS BOSO Sneek, terwijl het zelf vlak voor rust nog wel op voorsprong was gekomen. Doelpuntenmaker Hielke Penterman vond het verlies na afloop onnodig.

"We hadden niet hoeven te verliezen van ONS BOSO Sneek," aldus Penterman tegenover HHC Hardenberg TV. "We komen via een cadeautje op voorsprong en hopen daarna dat er vanzelf de ruimte ontstaat om de 0-2 te kunnen maken. Alleen valt al redelijk snel de 1-1, waarna wij de lange bal gaan spelen. Voorin hebben we daar niet echt de mensen voor, waardoor elke tweede bal voor ONS BOSO Sneek was. Sneek krijgt nog één standaardsituatie vlak voor tijd, waaruit ze de 2-1 scoren."

Trainer Marcel Groninger beaamt dit. "ONS BOSO Sneek is een fysieke ploeg die al snel druk zette op ons. Daardoor moesten wij de lange bal gaan spelen, terwijl wij meer een voetballende ploeg zijn." HHC Hardenberg verloor tegen ONS BOSO Sneek voor de derde maal op rij in de Topklasse Zaterdag. "Natuurlijk vinden wij drie nederlagen op rij niet prettig, maar we moeten door. Het waren drie nederlagen, die alle drie onnodig waren. Het is zaak om wat we op de trainingen doen, nu ook in de wedstrijden te laten zien."

HHC Hardenberg speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd bij hekkensluiter Ter Leede.