Pagina's

Assistent-trainer Van der Lugt ziet naast Katwijk drie andere favorieten

Katwijk-trainer Cees Bruinink heeft in Erwin van der Lugt een rechterhand met ervaring in de top van het amateurvoetbal. De oud-speler van onder meer FC Lisse en IJsselmeervogels werd met beide clubs kampioen in de Hoofdklasse en won met FC Lisse in 2001 de zaterdagamateurtitel. Na zijn carrière als speler werd hij een jaar assistent bij IJsselmeervogels en is hij nu assistent-trainer bij Katwijk.

Bij Katwijk loopt het dit seizoen tot nu toe een stuk minder dan vorig seizoen. "Dat heeft meerdere oorzaken," aldus Van der Lugt op de site van FC Lisse. "Vanaf het begin hebben we wat problemen gehad met geblesseerde spelers. Daarnaast hebben we al vier rode kaarten gekregen. Dat heeft ons direct, maar ook indirect punten gekost. Ook hebben we wat moeite met onze veranderde status. Als kampioen wil iedere tegenstander extra graag van je winnen."

Toch houdt Van der Lugt er vertrouwen in dat het allemaal wel weer gaat lopen bij de regerend kampioen. "Ik hoop dat Katwijk zijn favorietenrol waar kan maken." Daarnaast ziet Van der Lugt in IJsselmeervogels, Kozakken Boys en GVVV drie andere favorieten voor het kampioenschap. Van GVVV werd er thuis gewonnen, terwijl Kozakken Boys De Krom winnend verliet. Aanstaande zaterdag komt IJsselmeervogels op bezoek bij Katwijk, wat betekent dat de oranjehemden in het tweede deel van het seizoen nog wat lastige uitwedstrijden op het programma hebben.