Pagina's

Wordt Kozakken Boys - Excelsior'31 weer een doelpuntenspektakel?

Vorig seizoen troffen Kozakken Boys en Excelsior'31 elkaar op 2 maart 2013 op De Zwaaier in Werkendam. Morgen treffen de twee clubs elkaar weer in Werkendam. Beide ploegen hebben twee spectaculaire aanvallende linies, waardoor bezoekers bijna verzekerd zijn van een mooie wedstrijd. Maar zo'n doelpuntenspektakel als vorig seizoen zal het toch niet worden?

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op, maar kwamen niet tot scoren, als was Kozak Richie Basoski hier erg dichtbij met een afstandsschot die op de paal belande. Vlak na rust was het wel raak voor Kozakken Boys. Van buiten de zestien streepte Leon Bot de bal in de rechterhoek van het doel, en liet doelman Arjan Kok kansloos achter. De Werkendammers leken hiermee op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Dankzij twee snelle uitbraken van Excelsior'31, en doelpunten van Wilens en Mahmudov, stonden de bezoekers op de voor hun zo belangrijke voorsprong.

Erg lang konden de Rijssenaren niet genieten van de voorsprong. Binnen tien minuten lag de gelijkmaker van Ismail Yildirim alweer in het net. Wat daarna gebeurde maak je niet vaak mee op de voetbalvelden. Binnen negen minuten na het doelpunt van Yildirim lag de bal nogmaals vier keer in het doel achter doelman Kok. Onder andere een hattrick van Sjoerd van der Waal zorgde voor dit doelpuntenfestijn. Denis Mahmudov deed vlak voor tijd nog wat terug, waardoor de eindstand op 6-3 kwam.

Sjoerd van der Waal zal morgen niet van start gaan in de wedstrijd tegen Excelsior'31. De aanvallende middenvelder brak in het duel met Katwijk zijn kaak op twee plaatsen, waardoor voorzichtigheid geboden is. Als het aan Van der Waal ligt begint hij morgen wel weer op de bank.

Voor Denis Mahmudov kwamen deze week de verlossende woorden. Zijn stage bij PEC Zwolle werd goed afgesloten waardoor Mahmudov in de winterstop of na het seizoen de overstap zal maken naar de eredivisionist. Kan hij morgen eerst nog zijn waarde voor Excelsior'31 bewijzen?

De wedstrijd Kozakken Boys - Excelsior'31 begint morgen om 14.30 uur op Sportpark De Zwaaier in Werkendam.