Pagina's

Scheveningen al vijf wedstrijden zonder zege

Scheveningen had een geweldige seizoensstart, maar is de laatste wedstrijden aan het wegzakken op de ranglijst. Na de vijfde speelronde, waarin Scheveningen won van huidige koploper GVVV, stonden de Scheveningers zelfs bovenaan in de Topklasse Zaterdag.

De vijf laatste wedstrijden van de eerste periode ging het Scheveningen echter een stuk minder af. De wedstrijd tegen Excelsior'31, waaraan Scheveningen als koploper begon, werd met 1-1 gelijkgespeeld. Dit gelijke spel kon nog voor een deel worden neergelegd bij de zware midweekse wedstrijd die in de KNVB Beker tegen Kozakken Boys werd afgelegd. Een week later kwam hetzelfde Kozakken Boys op bezoek op Houtrust. Scheveningen, dat inmiddels tweede stond, verloor net als twee weken eerder van de Werkendammers. Na deze nederlaag tegen Kozakken Boys volgden er nog nederlagen tegen FC Lisse, IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. Van de laatste werd tussendoor nog wel gewonnen in de districtsbeker.

In de wedstrijd tegen IJsselmeervogels had Scheveningen pech dat het een aantal maal het houtwerk raakte na de 0-1 achterstand, waardoor het niet terugkwam in de wedstrijd. Tegen Rijnsburgse Boys was het vooral opvallend hoeveel kansen de Rijnsburgers na rust kregen. Ook al valt dit deels te verklaren vanwege de gegeven ruimte van Scheveningen wegens de achterstand.

Op het moment dat Scheveningen koploper was, wist men op Houtrust ook wel dat ze op dat moment boven hun stand leefden. Maar het snelle afzakken naar de elfde plaats, met slechts drie punten boven de degradatiestreep had men waarschijnlijk ook niet verwacht. Het is zaak voor trainer John Blok om zijn selectie, met kwalitatief goede spelers als Resodihardjo, Aldogan en Brouwer, snel weer het vertrouwen te geven zodat er de komende tijd niet nog meer punten verloren gaan. Aanstaande zaterdag kan hier in de wedstrijd tegen Barendrecht mee begonnen worden.