Pagina's

Bryan Burgerhout: "Derbyverlies Vogels tegen Katwijk weggepoetst"

IJsselmeervogels begon wat kalmpjes aan het seizoen, maar zette daarna een sterke serie neer, waardoor de Rooien bovenin de ranglijst meedoen. Buurman Spakenburg maakte vorige week een einde aan de serie, maar IJsselmeervogels herpakte zich een week later tegen Katwijk uitstekend, dankzij een 1-5 overwinning.

"Zo poets je dat verlies in de derby weg," aldus Bryan Burgerhout in AD Amersfoortse Courant. De jonge aanvaller uit eigen opleiding mocht aan de wedstrijd starten wegens de blessure van Achmed Ahahoui. "We hebben tegen Katwijk de draad weer goed opgepakt en ook laten zien dat we de best voetballende ploeg van de Topklasse zijn. We hebben ze volledig kapotgespeeld."

Burgerhout maakte na al vijf minuten de eerste treffer voor IJsselmeervogels. Vanuit de draai schoot hij met zijn zwakkere been de bal achter Katwijk-doelman Koroglu. "Ik wist ook niet dat ik zo hard met die linker kon schieten. Met deze zege liggen we nog steeds op schema." IJsselmeervogels staat nu tweede op een punt van koploper Kozakken Boys.