Pagina's

DETO Twenterand-scenario dreigt voor Ter Leede

Promovendus Ter Leede kampt nog steeds met aanpassingsproblemen in de Topklasse Zaterdag. Nadat de ploeg uit Sassenheim de eerste vier duels verloor van Katwijk, Capelle, GVVV en Excelsior'31, werd er in speelronde vijf verrassend gewonnen van Kozakken Boys. Dankzij twee goals van Yordi Teijsse werd in het duel met de Werkendammers de eerste overwinning binnengesleept, waarna het er voor Ter Leede allemaal weer wat rooskleuriger uitzag. 

Op de overwinning volgden echter weer twee nederlagen tegen FC Lisse en IJsselmeervogels, waarna gelijke spelen tegen Rijnsburgse Boys en Barendrecht de Sassenheimers toch weer wat moed gaven. Mede dankzij het goede spel in deze wedstrijden werd er met vertrouwen uitgekeken naar het treffen met Noordwijk. Helaas voor Ter Leede ging ook dit duel verloren, omdat vlak voor tijd een verkeerde uittrap van doelman Serge van den Ban in de voeten van Noordwijker Mertens belandde, die de bal in één keer in het lege doel schoot.

Het is nu zaak voor Ter Leede om niet tegen hetzelfde scenario aan te lopen als DETO Twenterand, dat eveneens in het debuutjaar de achterstand met de nummer vijftien steeds groter zag worden. DETO Twenterand verliet uiteindelijk met 27 verliesbeurten en slechts zeven punten de Topklasse. Nu zit er in de ploeg van Ter Leede wel meer voetballend vermogen dan in die van DETO Twenterand, maar toch zal er snel wat aan het ontstane gat gedaan moeten worden.

Andere nare bijkomstigheid voor de Sassenheimers is de kaartenlast waar ze tegenaan lopen. Met Youssef Ait El Houssi, Yordi Teijsse, Frank de Groot, Ryan Holman en Mike Boelee heeft Ter Leede vijf spelers die de rest van het seizoen elke wedstrijd op scherp staan. Youssef Ait El Houssi heeft zijn vierde gele kaart al gehad, maar kon zijn schorsing nog uitzitten in het districtsbekerduel met Westlandia 2. Aangezien ervan dit tweede elftal werd verloren bestaat deze mogelijkheid ook niet meer voor Ter Leede.

Een geluk bij een ongeluk is dat Ter Leede aankomende zaterdag HHC Hardenberg op bezoek krijgt. HHC Hardenberg heeft wat lastige wedstrijden achter de rug, waarin het driemaal op rij verloor. Ook HHC Hardenberg mist het broodnodige vertrouwen, waardoor Ter Leede weleens kan gaan profiteren.