Pagina's

Drukt Martijn Gootjes wederom zijn stempel op Rijnsburgse Boys - Katwijk

Morgen staat de derby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk op het programma. De twee teams troffen elkaar al driemaal eerder in een Topklasse-duel op de Middelmors. Katwijk wist geen van deze duels winnend af te sluiten.

Op 7 mei 2011 was de eerste ontmoeting in Rijnsburg. Katwijk kwam in dat duel in de eerste helft op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Daniel Hensen en Jerghinio Sahadewsing, maar zag Rijnsburgse Boys toch nog langszij komen via Kuhlman en Gootjes. Martijn Gootjes is sinds dit seizoen actief bij Katwijk, maar de goalgetter kwam dit seizoen enkel in de eerste wedstrijd tegen Ter Leede tot scoren.

Een seizoen later kwam er in de derby een thuisoverwinning voor Rijnsburgse Boys. Damiano Schet zette de bezoekers al binnen het kwartier op een voorsprong, maar twintig minuten voor tijd deed Marcel Huisman wat terug voor de Katwijkers. Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijke hoogte, want vier minuten later besliste Kevin Winter met de 2-1 de wedstrijd.

Vorig seizoen werd de wedstrijd Rijnsburgse Boys - Katwijk al in het begin van het seizoen gespeeld. Op de eerste dag van september kwamen beide clubs net als de eerste maal niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Joost Leonard zette Katwijk vlak voor rust op een voorsprong, maar zag deze na rust teniet worden gedaan door Benito Olenski. Jeffrey Jongeneelen dacht de wedstrijd tien minuten voor tijd te beslissen, maar Martijn Gootjes scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

Kan Martijn Gootjes net als in de eerste en derde editie, ook morgen zijn stempel drukken op Rijnsburgse Boys - Katwijk? Hij zal dit dan niet doen in het zwart-gele shirt van Rijnsburgse Boys, maar in het oranjehemd van regerend kampioen Katwijk.