Pagina's

Marcel Groninger: "Spel HHC Hardenberg is wisselend"

HHC Hardenberg begon het seizoen, ondanks een goede voorbereiding, met een flinke thuisnederlaag tegen Capelle. In de zes wedstrijden daarna bleef de ploeg van trainer Marcel Groninger ongeslagen, waarna de laatste drie duels werden verloren.

"De eerste twee nederlagen waren onterecht en onnodig," aldus Marcel Groningen tegenover Total Sportreport. "Tegen ONS BOSO Sneek speelden we een slechte wedstrijd. Het spel van ons is dit seizoen daardoor wisselend te noemen. Maar in grote lijnen ben ik tevreden over het spel tot nu toe."

Groninger geeft aan dat de eerste wedstrijd fout liep doordat zijn ploeg te ver vooruit verdedigde. In samenspraak met de spelersgroep werd er toen besloten wat meer vanuit de omschakeling te gaan voetballen, waar de goede serie van zes wedstrijden het positieve gevolg van was. "De laatste wedstrijden spelen we ook goed, maar missen we de scherpte bij honderd procent kansen, waardoor we vergeten onszelf te belonen."

Vanmiddag speelt HHC Hardenberg een uitwedstrijd tegen Ter Leede, dat op de laatste plaats bivakkeert. Op papier dus een ideale tegenstander voor het dwalende HHC Hardenberg. "Ter Leede is een belangrijke wedstrijd voor ons, waarin we door blessuregevallen wat moeten schuiven. Maar we nemen de goede dingen uit de afgelopen wedstrijden mee."