Pagina's

Kraker tussen GVVV en Kozakken Boys

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tussen de nummer één en de nummer twee van de Topklasse Zaterdag op het programma. GVVV ontvangt dan op sportpark Panhuis Kozakken Boys, dat afgelopen zaterdag de koppositie afstond aan GVVV. Beide ploegen staan op negentien punten, maar GVVV heeft een beduidend beter doelsaldo.

Dat GVVV zo hoog staat is minder verrassend als de hoge positie van de Werkendammers. GVVV deed vorig seizoen lang mee om het kampioenschap, en zag pas laat in het seizoen Katwijk verder uit lopen, waarna de ploeg uit Veenendaal op leek en nog afzakte naar de vierde positie op de ranglijst. Kozakken Boys wisselde vorig seizoen goede wedstrijden af met hele slechte wedstrijden waardoor een eindpositie in de middenmoot het gevolg was.

Vorig seizoen speelden de twee ploegen eerst in Werkendam tegen elkaar. In een wedstrijd waarin Kozakken Boys al snel met 9 man verder moest, waren de krachtverhoudingen toch lange tijd gelijk. Uiteindelijk won GVVV de wedstrijd dankzij doelpunten van Dennis van Meegdenburg en, de inmiddels naar Spakenburg vertrokken, Maurice van der Wilt.

In de wedstrijd in Veenendaal leken beide ploegen er weinig zin in te hebben wat resulteerde in een 1-1 uitslag. Hiermee werd het gat tussen GVVV en Katwijk te groot voor GVVV om nog echt aanspraak te kunnen maken op de titel, terwijl Kozakken Boys slechte zaken deed in het kader van de derde periode.

Aankomende zaterdag treffen de ploegen elkaar in een echte kraker, waarin GVVV waarschijnlijk met meer vertrouwen aan de start komt. Kozakken Boys had tegen Capelle aan winst genoeg om de eerste periodetitel te winnen, maar een veldoverwicht was niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Dankzij een sterke uitwedstrijd bij Excelsior'31 werd GVVV de lachende derde, omdat ook IJsselmeervogels verloor. GVVV was hierdoor de ploeg die er uiteindelijk vandoor ging met de eerste periodetitel.

Bij Kozakken Boys begint de ziekenboeg aardig vol te stromen. Naast de langdurig geblesseerden Mohammed Hammouti, Koen van Boxtel en Carlos Ramos, kwamen de afgelopen weken ook Wesley Pollemans en Sjoerd van der Waal met een blessure thuis te zitten. Met de terugkeer, van de vorige week wegens een bruiloft afwezige Ismail Yildirim, kan Kozakken Boys wel weer de creativiteit verwachten die het afgelopen zaterdag misschien miste.

GVVV is de topklasser met de kleinste selectie en het was dan ook een tegenvaller dat Simon Brouwer al snel met een langdurige blessure wegviel. Omdat er voor de rest nog weinig tegenslag binnen de selectie is kan Erik Assink zijn goed ingespeelde team redelijk in stand houden. Wat daarnaast opvalt is dat GVVV net als Kozakken Boys weinig kaarten krijgt in vergelijking met andere topklassers. Voor beide ploegen lijken schorsingen dus nog lang niet aan de orde.

De kraker tussen GVVV en Kozakken Boys begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur op de blauwe zijde van Sportpark Panhuis in Veenendaal.