Pagina's

Kozakken Boys-trainer Corneille: "Wij hebben de overwinning op GVVV niet gepikt"

Kozakken Boys won afgelopen week de topper tegen GVVV, waardoor het nu weer alleen koploper is in de Topklasse Zaterdag. GVVV had gedurende de hele wedstrijd het meeste balbezit en het betere van het spel, maar toch vertrokken de Werkendammers met drie punten uit Veenendaal.

"Ik vind niet dat wij deze overwinning hebben gepikt," aldus Dogan Corneille, trainer van Kozakken Boys, in AD Rivierenland. "Een veldoverwicht zegt helemaal niks, dat hebben we een week eerder tegen Capelle kunnen zien. Een overwinning verdien je ook door scherp te zijn voor de goal." Juist die scherpte leek GVVV in tegenstelling tot eerdere duels te missen, terwijl het bij Kozakken Boys andersom was.

De Werkendammers misten Theo Lucius wegens ziekte, waardoor Reinier den Hoed, oud-speler van FC Dordrecht, een basisplaats kreeg. Zijn taak was om Dennis van Meegdenburg van GVVV zoveel mogelijk uit te schakelen. "Van Meegdenburg is een echte aanvaller, dus daar wilden we een verdediger op zetten." Den Hoed slaagde in de opzet, want verder dan een paar afstandsschoten kwam de ervaren Van Meegdenburg niet.

Corneille wil het nog steeds niet echt over het kampioenschap hebben. Een vraag daarover deed hij dan ook af met de opmerking: "De winnaar van de eerste periode wordt nooit kampioen, dus die prijs hebben we bewust laten lopen." Misschien dat ze in Werkendam dus nu ook wel gaan geloven in een mogelijk kampioenschap.