Pagina's

Barendrecht-doelman Zegers stopt aan einde seizoen

Mark Zegers is de derde ervaren speler die na dit seizoen zal stoppen in de Topklasse Zaterdag. Na Kevin Winter van Rijnsburgse Boys en Leen van Steensel van Capelle, is ook Mark Zegers tot dit besluit gekomen. Zegers is op dit moment nog herstellende van een blessure en speelde daardoor nog maar in zes duels mee dit seizoen.

Zegers begon zijn carrière in de eerste divisie bij Excelsior, waarna hij in 2000 de stap naar de Eredivisie maakte. Bij Fortuna Sittard kwam hij dat seizoen maar tot vijf duels, waarna hij een jaar later weer terugging naar de eerste divisie, waar hij bij Helmond Sport eerste doelman werd. Na vijf seizoenen Helmond Sport, één seizoen FC Emmen en twee seizoenen FC Omniworld hield het profbestaan op voor Mark Zegers.

Hij besloot zich in het seizoen 2009/2010 bij de eerste selectie van Barendrecht te voegen. In zijn eerste seizoen werd hij meteen kampioen in de Hoofdklasse, waarmee de club zich plaatste voor de Topklasse Zaterdag. In vier seizoenen Topklasse kwam de doelman tot nu toe tot negentig wedstrijden. Zonder al te veel extra blessureleed, zal de oud-doelman van Jong Oranje, de honderd duels dus wel kunnen halen.