Pagina's

Joost Leonard (Katwijk) wil belangrijk zijn als aanspeelpunt

Regerend kampioen Katwijk staat op een plek die een kampioen onwaardig is. Met de vijftiende plek is het even wennen voor de verwende supporters van de Oranjehemden. Toch lijkt het spel van Katwijk steeds beter te worden, wat weer hoop geeft richting de wedstrijd van zaterdag tegen Barendrecht.

Joost Leonard scoorde afgelopen zaterdag tegen Rijnsburgse Boys zijn eerste twee doelpunten van het seizoen. ",,Eindelijk ja," aldus de aanvaller tegenover Voetbal in de Bollenstreek. Dat is me nog niet vaak overkomen want meestal schiet ik ze er de eerste wedstrijden van het seizoen vrij makkelijk in. Dan stokt het later in het seizoen. Laten we hopen dat het nu omgekeerd is.”

Ook Leonard ziet vooruitgang binnen het team en verwacht dat het dit seizoen allemaal nog wel goed gaat komen. "Op de trainingen zie je al wat langer dat het goede gevoel terugkomt. Af en toe is het weer ouderwets genieten. Het is een kwestie van tijd dat hetzelfde gebeurt in de wedstrijden."

Leonard is daarnaast niet iemand die leeft voor het maken van doelpunten. "Ik haal meer voldoening uit het team beter laten spelen. Als een goed aanspeelpunt fungeren." Aanstaande zaterdag kan Leonard hierin tegen Barendrecht weer belangrijk zijn, in een wedstrijd waarin voor beide ploegen een overwinning zeer goed uit zou komen.