Pagina's

GVVV-voorzitter Verbruggen stapt per direct op

Henny Verbruggen heeft besloten om per direct op te stappen als voorzitter van GVVV. Verbruggen zou eigenlijk per 31 december zijn functie neerleggen, maar vindt het beter om dit toch al eerder te doen. De Vallei en Rijn Businessclub had zijn vertrek geëist. Pas na het vertrek van Verbruggen zouden de besturen van de businessclub en die van GVVV weer met elkaar om tafel gaan.

Verbruggen is tot zijn besluit gekomen aangezien het volgens hem om de club GVVV gaat en niet om individuele personen. Verbruggen was 11 jaar onderdeel van het bestuur van GVVV, waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. De taken en verantwoordelijkheden van Verbruggen zullen per direct door vice-voorzitter Theo Leushuis worden overgenomen. De komende tijd zal gebruikt worden om een geschikte opvolger voor Verbruggen te vinden.

De businessclub wou, zolang Verbruggen in functie was, geen contractbesprekingen doen met de huidige spelersgroep. De Vallei en Rijn Businessclub is hiervoor verantwoordelijk, aangezien zij de betalingen van de spelers verrichten. Wim van Weerdhof en Henny de Man, afgevaardigden van de businessclub legden dinsdag hun taken neer, maar zouden bij een vertrek van Verbruggen terugkeren.

Ook de financiële status lijkt een probleem te zijn voor GVVV. Om de ambities als topklasser te realiseren is er de afgelopen jaren meer geld uitgegeven, dan er binnen kwam. In toenemende mate zijn er daarom financiële injecties verricht door de vereniging. Vorige week kwam in de ledenvergadering naar voren dat de begroting van GVVV geen verdere hulp aan de businessclub toestaat.

Gelukkig is er voor de supporters van GVVV op sportief vlak wel veel moois. Het vlaggenschip staat momenteel eerste en veroverde afgelopen zaterdag de eerste periodetitel. Aanstaande zaterdag staat de topper tegen nummer twee, Kozakken Boys, op het programma.