Pagina's

Reinier den Hoed leert bij Kozakken Boys van Theo Lucius

Reinier den Hoed is aan zijn eerste seizoen bij Kozakken Boys bezig. De verdediger kwam deze zomer over van FC Dordrecht, waar zijn contract niet werd verlengd.

"Ik heb er toen voor gekozen om elders te gaan kijken," aldus Den Hoed in Het Kontakt. "Na een paar goede gesprekken met Kees Spaan en twee bezoeken aan een wedstrijd van Kozakken Boys, heb ik de knoop doorgehakt en voor Kozakken Boys gekozen."

Voor Den Hoed is de beleving bij Kozakken Boys heel anders dan bij FC Dordrecht. "In Werkendam kwamen bij de eerste trainingen meer supporters kijken dan bij een wedstrijd van Jong FC Dordrecht.De trainingen zijn echt van Jupiler League-niveau. De sfeer is totaal anders dan bij FC Dordrecht, waar na de trainingen en de wedstrijden iedereen meteen weg was.”

Na invalbeurten tegen Spakenburg en Katwijk mocht Den Hoed tegen FC Utrecht voor het eerst in de basis beginnen. Afgelopen weekend, in de gewonnen wedstrijd tegen GVVV, volgde er opnieuw een basisplaats. Den Hoed had als taak om Dennis van Meegdenburg uit te schakelen, als verdedigende middenvelder. Maar besloot als snel ommet Danny Buijs van positie te wisselen, waardoor hij centraal achterin naast Arie Lock terecht kwam.

Aanstaande zaterdag wacht het thuisduel met Excelsior'31. De afgelopen weekend door ziekte afwezige Theo Lucius zal dan naar alle waarschijnlijkheid de plek van Den Hoed weer innemen. Van de ervaring van Lucius leert Den Hoed veel tijdens de trainingen. “Als Theo Lucius uitlegt waarom ik een verkeerde keuze heb gemaakt, klopt zijn verhaal altijd. Dan is het makkelijk te accepteren.”