Pagina's

Leon Bot: "Dit systeem ligt Kozakken Boys het beste"

Leon Bot was vorig seizoen degene die de meeste speelminuten maakte in de Topklasse Zaterdag voor Kozakken Boys. Dit seizoen moest hij echter vaak vanaf de bank beginnen. Sinds de bekerwedstrijd tegen Scheveningen heeft de Sliedrechter zijn plaats op het middenveld echter terug.

Vorig seizoen kreeg Bot in de laatste wedstrijd tegen Spakenburg een rode kaart, waardoor hij de eerste wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys geschorst toe moest kijken hoe Kozakken Boys verraste met een verdiende overwinning. Na de nederlagen tegen HHC Hardenberg en Ter Leede ging het nieuwe 4-4-2 systeem echter weer om naar het oude vertrouwde 4-3-3 met buitenspelers. Ook voor Bot werd er weer een plaats vrijgemaakt.

"Goed van de trainer dat hij dat heeft gedaan," zegt de middenvelder in AD Rivierenland. "Er zijn ook trainers die ten koste van alles achter hun visie blijven staan. Het voelt weer vertrouwd en ik denk dat is gebleken dat dit systeem ons gewoon het beste ligt."

Bot speelde tot nu toe 33 wedstrijden in de Topklasse en gaat ervan uit dat er nog veel zullen volgen. "Ik heb nu wel het gevoel weer een vaste basisplaats te hebben." 

Er komen mooie wedstrijden aan Bot. In de competitie ontmoet Kozakken Boys zaterdag Spakenburg en daarna Katwijk, Capelle en GVVV, terwijl in de KNVB Beker FC Utrecht op bezoek komt op De Zwaaier. "Als we drie van die vier competitiewedstrijden winnen, moeten we zeggen dat we mee kunnen gaan doen om de titel."