Pagina's

Twisker wil met Spakenburg naar bovenste regionen

Jochem Twisker is als interim-trainer van Spakenburg nog steeds ongeslagen. Na vijf wedstrijden onder de leiding van Twisker pakte Spakenburg twee overwinningen en driemaal een gelijkspel. "We willen naar de bovenste regionen van de Topklasse. En liever vandaag dan morgen," aldus Twisker in AD Amersfoortse Courant.

Het is nog steeds niet zeker of deze missie nog lang onder de hoofdverantwoording van Twisker valt. De oefenmeester heeft nog tot 4 november dispensatie van de KNVB, maar hoopt in de tussentijd de juiste papieren te behalen. "Mocht de leiding op zoek gaan naar een andere hoofdtrainer, dan hoor ik dat wel. Tot nu toe is mij niets bekend."

Twisker was tevreden over het resultaat van afgelopen zaterdag tegen koploper Kozakken Boys, al had een overwinning natuurlijk mooier geweest. "Voetballend waren wij de bovenliggende partij. Kozakken Boys zakte in. Zij zijn levensgevaarlijk in de omschakeling. Gelukkig bleven we geduldig. Nemen we tegen deze tegenstander te veel risico, dan slachten ze ons."

De vooruitgang in het spel van Spakenburg valt Twisker op, maar toch zag hij het zaterdag bijna misgaan. "In de slotfase slopen slordigheden in ons spel en ik had het gevoel: de wedstrijd kantelt in het voordeel van Kozakken Boys. Al met al is de 0-0 een terechte uitslag."