Pagina's

Er staat genoeg te gebeuren in de Topklasse Zaterdag

Zaterdag staat alweer de tiende speelronde op het programma in de Topklasse Zaterdag. Een dag waarop veel staat te gebeuren op verschillende fronten. Zo spelen negen clubs hun honderdste wedstrijd in de Topklasse Zaterdag. Het gaat daarbij om Barendrecht, Capelle, Excelsior’31, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels, Katwijk, Lisse, Rijnsburgse Boys en Spakenburg.

Ook zal er zaterdag gestreden worden om de eerste periodetitel. Kozakken Boys staat er het beste voor en heeft alles in eigen hand. Bij winst op Capelle zijn de Werkendammers verzekert van de eerste periode, en daarmee tevens van automatische doorstroming naar de tweede ronde van de KNVB Beker 2014/2015. De twee andere kanshebbers zijn IJsselmeervogels en GVVV, die beiden hopen op een misstap van Kozakken Boys.

Daarnaast staat zaterdag ook weer de derby van Nederland op het programma, IJsselmeervogels tegen Spakenburg. Al wekenlang wordt er in Spakenburg weer toegeleefd naar deze bijzondere wedstrijd. De twee clubs speelden in de Topklasse Zaterdag zesmaal eerder tegen elkaar. In de wedstrijden die IJsselmeervogels thuis speelde kwam Spakenburg nooit tot winst, terwijl dit de Vogels uit bij Spakenburg wel éénmaal lukte. Vorig seizoen werd het 1-0 in het voordeel van de Vogels, die in de 12e minuut al op voorsprong kwamen dankzij Joey Snijders, die inmiddels weer bij GVVV speelt.

De clubs eindigden vorig jaar op een teleurstellende 12e (IJsselmeervogels) en 13e (Spakenburg) plaats in de eindrangschikking, waardoor Spakenburg zich zelfs via de nacompetitie veilig moest stellen. Voor IJsselmeervogels is het dit seizoen allemaal anders. Op de tweede plek in de Topklasse Zaterdag, met een punt achterstand op koploper Kozakken Boys en tweemaal winst op een profclub in de KNVB Beker. Voor Spakenburg is de start van het seizoen wat minder, maar sinds het aanstellen van Jochem Twisker wordt er ook bij de Blauwen weer omhoog gekeken op de ranglijst.

Er is dus genoeg te beleven aanstaande zaterdag. Het volledige programma is als volgt:

Noordwijk - Ter Leede
Barendrecht - Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys - Scheveningen
IJsselmeervogels - Spakenburg
FC Lisse - Katwijk
Kozakken Boys - Capelle
Excelsior'31 - GVVV
ONS Boso Sneek – HHC Hardenberg