Pagina's

De Harder: "Scherp begin Vogels tegen Scheveningen is gelukt"

IJsselmeervogels won zaterdag met 0-2 bij Scheveningen, een wedstrijd die vorig seizoen nog met 2-1 verloren ging. Ook toen werd de wedstrijd rondom de derby gespeeld, die voor aanstaande zaterdag op het programma. Tussendoor spelen de Vogels ook nog het duel in de KNVB Beker tegen FC Emmen.

"We wilden op weg naar de krakers tegen FC Emmen en Spakenburg scherp beginnen tegen Scheveningen," aldus Maikel de Harder in AD Amersfoortse Courant. "Dat hebben we goed gedaan. Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen." De Harder zorgde na anderhalve minuut al voor het eerste doelpunt van de wedstrijd, waardoor het voor IJsselmeervogels meteen een stuk makkelijker voetballen werd op Sportpark Houtrust.

Trainer Gert Kruys gaf na de wedstrijd aan dat Maikel de Harder zelf niet weet hoe goed hij wel niet is. Kruys ziet voor hem nog steeds een toekomst in het betaalde voetbal. Met dit eerste doelpunt van het seizoen laat De Harder zien dat hij in de basis hoort bij de Vogels, aangezien hij aan het begin van het seizoen op de bank leek te gaan belanden.

Door de winst van Kozakken Boys op Katwijk blijft IJsselmeervogels tweede achter de Brabanders. "Wij blijven liever nog even in de luwte. Als we aan het einde van het seizoen maar bovenaan staan."