Pagina's

Excelsior'31 beleeft mooie derby tegen Heracles Almelo

Excelsior'31 lootte een droomaffiche in de derde ronde van de KNVB Beker. Op de eigen Koerbelt was streekgenoot Heracles Almelo de tegenstander. De eredivisionist was na negentig minuten de betere dankzij een 2-5 overwinning.

In het eerste half uur waren er voor beide ploegen kansen, maar begon Heracles Almelo steeds meer de overhand te nemen. Dit werd beloond met een doelpunt van Mart Uth in de 36e minuut. Dezelfde Uth zorgde er na een uur spelen voor dat deze stand werd verdubbeld. Waarna Rosheuvel en Cziommer voor nog twee doelpunten van Heracles Almelo zorgden.

Excelsior'31 kwam daarna met een heus slotoffensief, waarin David en Ten Hove binnen twee minuten de stand terugbrachten tot 2-4. Even was er weer een klein beetje hoop op een stunt, maar Bryan Linssen scoorde aan de andere kant de 2-5 waardoor Heracles Almelo een ronde verder is in de KNVB Beker.

Excelsior'31 kan met een goed gevoel terugkijken op het avontuur in de KNVB Beker, dat na de winst op Willem II eindigde in een mooie avond waarin Heracles Almelo de betere was.