Pagina's

Excelsior'31 wil zich niet nogmaals verslikken in Hulzense Boys

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior'31 in de districtsbeker tegen Hulzense Boys. Vorig seizoen werd ook al tegen deze tweedeklasser gespeeld in de districtsbeker. Hulzense Boys won toen na strafschoppen van de Rijssenaren. Excelsior'31 waakt er nu voor dat Hulzense Boys dezelfde stunt als vorig seizoen uithaalt.

"Denk je er te makkelijk over dan zet je jezelf en de club behoorlijk te kijk," aldus Mark Bloemendaal, de nieuwe aanwinst van Excelsior'31 op de clubsite. "We moeten, ook tegen een goede 2e klasser, gewoon onze stinkende best doen en een leuke pot voetbal op de mat leggen. En als het even kan het publiek vermaken. Dan is onze missie geslaagd, wat mij betreft. Of het dan 0-2 of 2-6 wordt is wat mij betreft niet interessant.."

Bloemendaal kwam deze zomer over van eersteklasser FC Zutphen, nadat de 25-jarige speler eerder in het betaalde voetbal uitkwam voor onder andere Heerenveen en De Graafschap. Met zijn uitstekende traptechniek verzekerde hij zich al meteen van een basisplaats, waardoor hij tot nu toe in elk Topklasse-duel meespeelde. Als oud-speler van een lager spelende club weet hij maar als te goed hoe gemotiveerd Hulzense Boys zaterdag zal zijn. "Natuurlijk hoeft zaterdag niemand onze tegenstander te motiveren. Dat spreekt voor zich. Dat hadden we bij FC Zutphen óók, wanneer we bijvoorbeeld tegen een beloftenteam van een BVO speelden. Jij doet één of twee stappen extra, terwijl je opponent denkt het op halve kracht af te kunnen. Daar moet je dus voor waken."

De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld bij Hulzense Boys en zal beginnen om 14.30 uur.