Pagina's

Jochem Twisker voor anderhalf jaar hoofdtrainer Spakenburg

Jochem Twisker en Spakenburg zijn vanavond een contract voor anderhalf jaar aangegaan. Twisker wordt de nieuwe hoofdtrainer van Spakenburg en krijgt daarbij assistentie van Melrik Beukers, die zijn taken als lid van de Technische Commissie anders in zal gaan richten. Beukers zal Twisker assisteren tijdens de trainingen op dinsdag en donderdag, terwijl op maandag Hans Wiesenekker, trainer van Spakenburg 2, zal assisteren bij de trainingen. Met deze constructie hoopt de club de doorstroming vanuit de club zelf weer op gang te krijgen.

"Jochem is al een aantal jaren actief bij onze club, hij weet hoe de hazen lopen en kent SV Spakenburg inmiddels zeer goed," aldus Jan van Diermen, bestuurslid Technische Zaken. "De keuze om met deze jonge en ambitieuze hoofdtrainer door te gaan, wordt binnen diverse geledingen van de vereniging breed gedragen.”

Spakenburg wil verder benadrukken dat er geen gesprekken met andere kandidaten zijn geweest, ondanks de vele sollicitaties. "Voor ons was het al snel duidelijk dat we Jochem, die aan het begin van een hopelijk succesvolle trainerscarrière staat, de kans wilde geven. Dat doen we met veel vertrouwen."

Spakenburg zal op korte termijn een verzoek doen om met Twisker door te mogen gaan als hoofdtrainer, aangezien zijn dispensatie op 4 november vervalt. Twisker heeft inmiddels de juiste papieren behaald, wat een langere aanstelling als hoofdtrainer niet meer in de weg hoeft te staan.