Pagina's

Donatz geniet van entourage in Werkendam

Mathijs Donatz staat sinds dit seizoen in het doel bij Kozakken Boys. De doelman kwam over van zondaghoofdklasser Alphense Boys, waar hij ook al samenwerkte met Dogan Corneille, de huidige trainer van Kozakken Boys.

"Je hoort vooraf wel verhalen over de entourage in Werkendam, maar als je het echt beleeft is het toch anders," aldus Donatz in Het Kontakt. "Deze supporters staan zo geweldig achter hun club. Dat is echt de twaalfde man.”

De komende week staan er drie belangrijke wedstrijden op het programma voor Kozakken Boys. Aanstaande zaterdag gaan ze op bezoek bij de kampioen van vorig seizoen, Katwijk, waarna ze een week later de nummer drie, Capelle, ontvangen. Tussendoor zal er op dinsdag in de KNVB Beker tegen FC Utrecht worden gespeeld.

"Utrecht leeft. Uit mijn dorp Bergambacht komen minstens vijftig mensen kijken. Ik heb er heel veel zin in. Je weet dat je als topklasser vrijwel kansloos bent tegen een eredivisieclub, maar je weet het maar nooit. Utrecht is door die Luxemburgse studentenclub toch ook uit de Europa League gegooid.”

Maar Donatz weet ook dat de wedstrijden in de competitie van een groter belang zijn voor de Werkendammers. “Als wij de wedstrijden tegen Katwijk en Capelle achter de rug hebben, weten wij waar wij staan.”