Pagina's

Kozakken Boys wint in eerste ronde Omroep Brabant Cup

Kozakken Boys speelde dinsdagavond de eerste ronde van de Omroep Brabant Cup. De titelverdedigerm spelend met voornamelijk wisselspelers en spelers uit het tweede elftal, nam het in een uitwedstrijd op tegen Tweede Klasser SV Capelle uit Sprang-Capelle. In een slechte wedstrijd werd er door de Werkendammers met 0-2 gewonnen.

De eerste helft begon een stuk later, omdat er gewacht moest worden op de scheidsrechter, die het ook nodig vond om acht minuten blessuretijd bij te tellen. In deze blessuretijd van de eerste helft scoorde Sjoerd van der Waal de 0-1, nadat het de minuten daarvoor vooral ontwijken van harde tackles was geweest voor Kozakken Boys.

In de tweede helft kon dezelfde Sjoerd van der Waal ook de 0-2 binnenwerken, na een goede voorbereidende actie van Leon Bot. Toen Wesley Pollemans na een zoveelste aanslag geblesseerd eruit moest, kon Corneille alleen nog maar keeper Donatz inbrengen, die dankzij de vrijgevigheid van de scheidsrechter nog tien minuten blessuretijd als veldspelers mee mocht maken.

Aanstaande zaterdag speelt Kozakken Boys in het kader van de districtsbeker tegen Hoofdklasser SteDoCo, waarbij beter spel een noodzaak is.