Pagina's

Verheydt komt los bij IJsselmeervogels

In de week dat bekend werd dat IJsselmeervogels zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen al binnen heeft, zou je bijna kunnen denken: 'Is die aanwinst wel nodig?'. Volgend seizoen komt aanvaller Frank Hol naar alle waarschijnlijkheid over van Achilles'29. Maar juist op dit moment begint één van de huidige spitsen van de Vogels zijn klasse te tonen.

Thomas Verheydt kwam deze zomer over van degradant Jodan Boys. De oud-speler van ADO Den Haag is bewust bezig met zijn carrière en zag voetbal in de Hoofdklasse B niet zitten. Er werd daarom al snel contact gelegd met competitiegenoot Scheveningen, maar op het laatste moment werd de overgang naar IJsselmeervogels beklonken.

Juist tegen Scheveningen liet Verheydt afgelopen zaterdag zijn klasse zien door als sterk aanspeelpunt de kans te geven aan Maikel de Harder om de 0-1 te scoren. Verheydt wordt met de wedstrijd belangrijker voor de Rooien. De eerste wedstrijden van het seizoen begon de aanvaller nog op de bank, maar sinds kort heeft hij een basisplaats afgedwongen, die hij in deze vorm waarschijnlijk niet snel af zal staan.

Verheydts eerste doelpunt was meteen een belangrijke.In de verlenging van de KNVB Beker-wedstrijd tegen Helmond Sport scoorde hij de winnende, waarna hij afgelopen dinsdag in de wedstrijd tegen FC Emmen met twee doelpunten alweer een belangrijk aandeel had in de overwinning.

Vooral de tandem met Selmo Kurbegovic lijkt een succesvolle keuze van trainer Gert Kruys, waardoor IJsselmeervogels ondanks een voorzichtige seizoensstart nu als één van de titelkandidaten wordt gezien. Kurbegovic is wel wat licht ontvlambaar, waardoor hij dankzij zijn vierde gele kaart van afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Spakenburg moet missen. Vraag is of Verheydt het zonder zijn aanvalspartner ook gaat lukken, al zal Verheydt zich ook zaterdag niet in een 'Hol' verbergen.