Pagina's

Spakenburg wil verder met Twisker

Jochem Twisker slaagde maandagavond voor zijn laatste examen van de cursus Trainer-Coach 1. Deze cursus is nodig om aan de slag te mogen als hoofdtrainer bij een Topklasser. Spakenburg kreeg van de KNVB tot 4 november dispensatie om Twisker in te zetten als hoofdtrainer.

Twisker mist nog wel de licentie, iets wat een aantal weken gaat duren. Maar een club mag zes keer in een seizoen een trainer zonder licentie als eindverantwoordelijke bij een wedstrijd inzetten. Wederom dus geen probleem voor Spakenburg om langer met Twisker als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Vanuit de club wordt dit nu ook uitgesproken. "Onze intentie is doorgaan met Twisker als hoofdtrainer," aldus Jan van Diermen, bestuurslid Technische Zaken, in AD Amersfoortse Courant. "Het is geen geheim dat Jochem goed ligt binnen de vereniging. Hij levert goed werk en de spelers steunen hem. Maar goed, voor een overeenkomst zijn twee partijen nodig."

Spakenburg gaat deze week om tafel met de voormalig trainer van de B1, A1 en Spakenburg 2. Naar alle waarschijnlijkheid zullen beide partijen er wel uit gaan komen.