Pagina's

Theo Lucius: "FC Utrecht komt naar Werkendam om iets recht te zetten"

Kozakken Boys speelt vanavond in de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Voor Theo Lucius een weerzien met zijn oude club. Met twee andere clubs, Feyenoord en PSV, won hij de KNVB Beker al eens. Over de kansen van Kozakken Boys vanavond is hij duidelijk.

"FC Utrecht heeft op elke positie betere spelers," aldus Lucius in AD Utrechts Nieuwsblad. "Wij zijn op voorhand de onderliggende partij, maar zo lang de wedstrijd niet gespeeld is maken we een kans. Dat is de charme van 'bekeren'" Met in het achterhoofd de Europese uitschakeling van FC Utrecht begin dit seizoen tegen het Luxemburgse FC Differdange'03 hopen de Werkendammers echter wel op een stunt.

Na het verlies tegen SC Cambuur Leeuwarden dit weekend is FC Utrecht-trainer Jan Wouters blij met deze wedstrijd. Volgens Lucius komt FC Utrecht gemotiveerd richting Werkendam. "Ze willen de nederlaag van dit weekend recht zetten."

Vroeger werd Lucius altijd gewaarschuwd om de amateurclub vooral niet te onderschatten. Nu maakt de oud-international het van de andere kant mee. "Ik hou de jonge jongens vooral voor dat ze van de eerste tot de laatste seconde moeten genieten. Zo heel vaak krijgen ze niet de kans om tegen dit soort ploegen te spelen."

Er komen vanavond duizenden supporters af op het bekertreffen, waarbij er een speciaal uitvak is gecreëerd voor de 400 supporters van FC Utrecht. "Financieel gezien is deze loting fantastisch voor Kozakken Boys. En sportief ook natuurlijk. We hebben een ploeg die voetbalt en snel is in de omschakeling. We draaien niet voor niets zo goed mee in de competitie. Laat de druk maar lekker liggen bij Utrecht. Wie weet kunnen wij dan voor een stunt zorgen, ook al houdt niemand daar echt rekening mee."

Het bekertreffen tussen Kozakken Boys en FC Utrecht begint vanavond om 20.00 uur op Sportpark De Zwaaier in Werkendam.