Pagina's

Nog zes kanshebbers op tweede periodetitel

Met acht wedstrijden gespeeld in de tweede periode, loopt deze bijna op zijn eind in de Topklasse Zaterdag. Lijstaanvoerder is op dit moment Excelsior Maassluis met achttien punten, maar de promovendus wordt op de voet gevolgd door Spakenburg, Kozakken Boys en HHC Hardenberg, die alle drie zestien punten hebben verzameld. Outsiders voor de tweede periodetitel zijn Scheveningen met vijftien punten en IJsselmeervogels met veertien punten. Voor de laatste twee teams geldt wel dat de concurrenten dan wel heel veel  punten moeten laten liggen in de aankomende twee wedstrijden.

Koploper Excelsior Maassluis speelt zaterdag tegen GVVV, de winnaar van de eerste periode. Opvallend is dat de ploeg uit Veenendaal het in de tweede periode een stuk minder doet. Promovendus Excelsior Maassluis is bezig aan een goed eerste seizoen in de Topklasse Zaterdag. Met 28 punten doet de ploeg uit Maassluis mee om de bovenste plaatsen.

Een andere kanshebber op de tweede periodetitel is Spakenburg, dat zaterdag aantreed tegen het kwakkelende Katwijk. Twee ploegen die ook op zestien punten staan zijn Kozakken Boys en HHC Hardenberg. Deze twee ploegen treffen elkaar zaterdag in een onderling duel, waardoor één van beide een concurrent voor de tweede periodetitel op een zijspoor kan zetten.

Bij puntenverlies van alle concurrenten kan Excelsior Maassluis zich zaterdag al kronen tot winnaar van de tweede periodetitel, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen er zaterdag enkel afvallers genoteerd worden, waarna het in speelronde 20 tot een echte winnaar gaat komen.