Pagina's

Kan Excelsior'31 het gemis van Mahmudov opvangen?

Excelsior'31 speelde afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd zonder Denis Mahmudov. De aanvaller vertrok in de winterstop naar eredivisionist PEC Zwolle, waar hij woensdagavond zijn officiƫle debuut maakte in de KNVB-Bekerwedstrijd tegen JVC Cuijk.

Zaterdag werd er in een uitwedstrijd bij Noordwijk met 3-0 verloren. Een opmerkelijke uitslag, aangezien de wedstrijd in Rijssen met 7-2 werd gewonnen door Excelsior'31. Minder opmerkelijk wordt het wanneer je de doelpuntenmakers van die wedstrijd aan Rijssense kant bekijkt. Eenmaal Mark Bloemendaal, eenmaal Robert Wilens en vijf doelpunten van Denis Mahmudov.

Met zijn negentien doelpunten was Mahmudov in de eerste seizoenshelft goed was de aanvaller goed voor meer dan de helft van de totale productie van Excelsior'31. Collega-aanvaller Hakim Ezafzafi kwam tot zeven doelpunten. Kan hij in de laatste dertien wedstrijden de productie van Mahmudov overnemen?

Want dat er doelpunten gemaakt zullen moeten worden door Excelsior'31 is duidelijk. Met 36 doelpunten voor en maar liefst 39 doelpunten tegen, is Excelsior'31 de ploeg met de meeste tegendoelpunten in de Topklasse Zaterdag. Voor trainer Hans van Dijkhuizen dus de taak om zijn ploeg verdedigend beter neer te zetten, of om er voor te zorgen dat er net zoveel gescoord gaat worden als in 2013. De doelpunten zullen dan moeten komen van de eerder genoemden Ezafzafi en Wilens. Of zorgt de talentvolle Marco ten Bolscher voor een verrassing in de tweede seizoenshelft? Dat Ten Bolscher kan scoren liet hij in het districtsbekerduel tussen Excelsior'31 en MVV'29 al zien. Met zes doelpunten had hij een groot aandeel in de met 8-0 gewonnen wedstrijd.

Aanstaande zaterdag kan Excelsior'31 bewijzen in een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg tonen hoe ze er echt voorstaan. Was de wedstrijd tegen Noordwijk een incident of moet men in Rijssen net als vorig seizoen weer gaan vechten tegen degradatie?