Pagina's

Lubbers: "We moeten bij Excelsior'31 niet in paniek raken"

De laatste overwinning van Excelsior'31 werd genoteerd op 30 november van het vorige jaar. Uit bij IJsselmeervogels vertrokken de mannen van Hans van Dijkhuizen toen met een 0-1 overwinning uit Spakenburg. Daarna volgden er vier nederlagen op rij, waarvan er drie wedstrijden op eigen bodem werden gespeeld.

"Dat het niet goed is is duidelijk," aldus verdediger John Lubbers tegenover Total Sportreport. "We moeten echter niet in paniek raken, maar ervoor zorgen dat de neuzen dezelfde kant op gaan. We moeten keihard werken om te zorgen dat we uit deze situatie komen. Als we aanstaande zaterdag winnen, staan we er weer bij en is er niks meer aan de hand."

Lubbers viel in het duel met IJsselmeervogels geblesseerd uit en zag zijn ploeggenoten vanaf de zijkant tegen de nederlagen aanlopen. Ook het vertrek van Mahmudov was een aderlating voor Excelsior'31. "Wij hebben genoeg kwaliteiten binnen de selectie om zijn vertrek op te vangen. Het heeft geen zin om terug te kijken, we moeten vooruit kijken, en dat is zonder Denis Mahmudov. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen."

Lubbers hoopt aanstaande zaterdag zijn rentree weer te maken in de selectie van Excelsior'31. "Ik ben geen speler die veel ritme nodig heeft, waardoor ik er zal staan als de trainer een beroep op mij zal doen."