Pagina's

Kozakken Boys als enige club nog zonder trainer voor 2014/2015

Kozakken Boys is op dit moment de enige club in de Topklasse Zaterdag waar het nog niet bekend is wie er volgend seizoen aan het roer staat. Bij twaalf van de zestien clubs blijft de huidige trainer ook volgend seizoen aan de leiding. Excelsior'31 gaat volgend seizoen aan de slag met Roeland ten Berge, Noordwijk gaat het proberen met Oscar Alkemade, terwijl IJsselmeervogels de huidige trainer van Kozakken Boys, Dogan Corneille, naar de Westmaat haalt.

Voor Kees Spaan, de technisch directeur van Kozakken Boys, kwam het vertrek van Corneille niet als een hele grote verrassing. "Toen Gert Kruys werd benaderd door Sparta, en hij ook wegging, ging het bij ons ook heel snel," aldus Spaan tegenover Kozakken Boys TV. "Inmiddels hebben zich al een aantal trainers bij ons gemeld. We gaan met de spelersraad, maar ook met assistent Ton Cornelissen om tafel om een profielschets te maken. Zij zijn toch degenen die elke dag met hem moeten gaan werken. Daarnaast moet de trainer bij de club passen."

Het aantrekken van een nieuwe trainer heeft voor Spaan geen haast. "We gaan rustig op zoek naar een opvolger. Wat wij belangrijker vinden is dat er een goede selectie staat. Dat is iets waar we al wel druk mee bezig zijn."

Kozakken Boys hervat zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Barendrecht. De heenwedstrijd werd met 4-3 gewonnen door de Werkendammers.