Pagina's

Corneille: "Wedstrijd tussen Barendrecht en Kozakken Boys was een tactisch schaakspel"

Kozakken Boys heroverde afgelopen zaterdag de koppositie dankzij een overwinning op Barendrecht. Daarmee kwamen de Werkendammers als enige hoog geplaatste ploeg goed uit de winterstop, aangezien ze de concurrenten punten zagen verspelen.

"De wedstrijd was vandaag een tactisch schaakspel," aldus Kozakken Boys-trainer Dogan Corneille tegenover Kozakken Boys TV. "We hebben hier echter wel terecht gewonnen. Onze verdediging speelde erg sterk en dat was belangrijk vandaag. Het enige wat we ons zelf konden verwijten is dat we ons niet in de eerste helft belonen met meer doelpunten."

Uiteindelijk viel de enige treffer in het duel al in de derde minuut. Na een goede actie van Gwaeron Stout, kon Arif Irilmazbilek zijn elfde doelpunt van het seizoen maken. Kozakken Boys staat nu drie punten los van de concurrentie. "Er is een klein stapje gezet, maar het is nog zo'n lange weg. Als wij het spel van vandaag iedere dag op de mat kunnen leggen, dan zijn we wel een echte kandidaat voor het kampioenschap."