Pagina's

Spakenburg ontslaat De Kock

Spakenburg heeft vandaag besloten om het contract van trainer Johan de Kock te ontbinden. Het bestuur zag hem op korte termijn geen verandering brengen in de tegenvallende resultaten dit seizoen.

Spakenburg begon dit seizoen met een bijna compleet nieuwe selectie aan het seizoen. Na het slechte seizoen 2012/2013, waarin via promotie/degradatiewedstrijden lijfsbehoud werd behaald, was men in Spakenburg hoopvol voor het nieuwe seizoen. Ook mensen van buitenaf hadden vertrouwen in een sterk Spakenburg. Dat echter meteen de eerste drie wedstrijden werden verloren, had niemand verwacht.

De Kock werd vorig jaar tijdens het seizoen aangesteld als vervanger van de ontslagen Peter Wesselink. Na een moeizaam seizoen kreeg hij het toch voor elkaar om de club in de Topklasse Zaterdag te houden. De slechte seizoensstart doet De Kock nu echter de das om.

Assistent-trainer Jochem Twisker neemt voorlopig de honneurs waar, geassisteerd door Melrik Beukers. die tevens lid is van de technische commissie. In het geruchtencircuit gaat onder andere de naam van John Hoeks rond, de huidige trainer van Leonidas, dat koploper is in de Topklasse Zondag. Hij was ook al een kandidaat om Peter Wesselink op te volgen.

Morgen, als Spakenburg uit speelt bij Katwijk, zal Twisker voor het eerst als interim-coach plaatsnemen op de bank.