Pagina's

Jongeneelen baalt van rode kaart

Jeffrey Jongeneelen van Katwijk kreeg afgelopen zaterdag in het duel tegen Excelsior Maassluis de rode kaart voor commentaar op de arbitrage. Hij zou in de tweede helft de grensrechter hebben uitgescholden, waarna deze direct de scheidsrechter informeerde en de rode kaart volgde voor Jongeneelen.

Achteraf blijkt het verhaal van de arbitrage niet helemaal te kloppen. Atam Koroglu trapte de bal uit richting Jongeneelen, maar deze kwam totaal verkeerd aan waardoor diezelfde Jongeneelen er weinig mee kon. Uit frustratie schold hij daarom op de verkeerde bal van zijn doelman. De grensrechter dacht echter dat dit tegen hem bedoeld was. Het verhaal van Jongeneelen wordt door omstanders bevestigd.

Katwijk moest echter wel met tien man verder en verloor daarna ook nog eens de wedstrijd. Jongeneelen zal in beroep worden vrijgesproken, maar mist door het beroep wel de wedstrijd tegen Scheveningen.

Ook bij Spakenburg was men niet blij met de arbitrage. Een voorsprong werd teniet gedaan toen Scholten een rode kaart kreeg voor een vermeende handsbal. Met tien man kon Spakenburg tegenstander Scheveningen niet meer aan, waardoor de wedstrijd verloren ging.