Pagina's

Kozakken Boys winnaar van het weekend na zege op FC Lisse

Kozakken Boys heeft in de uitwedstrijd bij FC Lisse goede zaken gedaan op de ranglijst. De Werkendammers wonnen de wedstrijd met 1-3 en zagen veel concurrenten om de bovenste plaatsen verliezen. Het gat tot koploper IJsselmeervogels is inmiddels geslonken tot twee punten, en volgende week treffen de Werkendammers de koploper op het eigen Sportpark De Zwaaier.

FC Lisse was de ploeg die de eerste helft de meeste aanspraak maakte op de openingstreffer, maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet bij de gastheren. Een paar minuten voor rust kwam Kozakken Boys, tegen de verhoudingen in, via Sjoerd van der Waal op een 0-1 voorsprong. Toen een paar minuten later Richie Basoski ook nog eens voor de 0-2 zorgde, was de wedstrijd totaal gekanteld.

In de tweede helft probeerde FC Lisse het nog wel een aantal keer, maar Kozakken Boys speelde de wedstrijd zakelijk uit. Toen Lisse-trainer Misha Salden zijn ploeg op de aanval liet spelen, was het Kozakken Boys dat dit meteen afstrafte. Na goed voorbereidend werk van Ismail Yildirim kon Richie Basoski zijn tweede van de middag scoren. Het doelpunt van Thierry Monteny redde daarna de eer van FC Lisse nog iets.

Volgende week speelt FC Lisse een uitwedstrijd tegen ONS BOSO Sneek, terwijl Kozakken Boys thuis koploper IJsselmeervogels ontvangt.