Pagina's

IJsselmeervogels beleeft mooie avond tegen Ajax

IJsselmeervogels is er niet in geslaagd om te stunten tegen landskampioen Ajax. De Topklasser uit Spakenburg kan echter wel met een tevreden gevoel terugkijken op het treffen met de Amsterdammers in de KNVB Beker.

Al binnen tien minuten stonden de Vogels op een 0-2 achterstand, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Toch was het na een kwartier Verheydt die de eerste kans voor IJsselmeervogels kreeg. In het latere gedeelte van de eerste helft zetten de Vogels steeds meer aan, maar werd het net niet gevonden.

In de tweede helft kwam Ajax via Fischer op een 0-3 voorsprong, nadat Bennie van Noord daarvoor niet verder was gekomen dan de paal. Ajax kreeg daarna nog kansen op meer doelpunten, maar de stand bleef hetzelfde.

IJsselmeervogels verlaat hierdoor met een opgeheven hoofd het bekertoernooi, en kan zich als koploper in de Topklasse Zaterdag opmaken voor de winterstop.