Pagina's

Zaterdag valt de beslissing in de tweede periode

Aanstaande zaterdag zal er aan het eind van de middag bekend zijn wie de tweede periodetitel in de Topklasse Zaterdag heeft gewonnen. Alleen de weergoden kunnen, net als een aantal weken geleden, een beslissing nog langer uit gaan stellen.

Excelsior Maassluis speelde alle tien de wedstrijden uit de tweede periode al. Na deze tien wedstrijden staan zij bovenaan met 21 punten. Twee concurrenten van Excelsior Maassluis, te weten Spakenburg en HHC Hardenberg, speelden nog maar negen wedstrijden in de tweede periode. Met negentien punten na negen wedstrijden maken zij beiden nog kans op de tweede periodetitel.

Spakenburg neemt het aanstaande zaterdag op tegen Capelle, terwijl HHC Hardenberg op bezoek gaat bij FC Lisse. Wanneer geen van beide ploegen hun wedstrijd in een overwinning weet om te zetten gaat de tweede periodetitel naar Excelsior Maassluis. Wanneer Spakenburg, HHC Hardenberg of beiden wel winnen gaat de titel naar een van deze twee ploegen. Het doelsaldo kan hierin weleens bepalend gaan worden. Spakenburg heeft dertien doelpunten in de plus, terwijl HHC Hardenberg er negen in de plus staat.

Vanuit Maassluis zullen de wedstrijden van Spakenburg en HHC Hardenberg aanstaande zaterdag nauwlettend in de gaten worden gehouden. Een periodetitel in de Topklasse Zaterdag geeft recht op directe plaatsing voor de tweede ronde van de KNVB Beker.