Pagina's

Spaan gaat niet proberen Lucius terug te halen

Dinsdagavond werd bekend dat Theo Lucius per direct is vertrokken bij Kozakken Boys. Een conflict tussen hem en de technische staf lag hier aan ten grondslag. Lucius geeft in het AD aan dat hij ook zonder te trainen een plaats in de basis verwacht. De technische staf van Kozakken Boys wil echter niet aan uitzonderingen doen.

Technisch directeur Kees Spaan gaat niet  proberen om Lucius terug te laten komen op zijn besluit. “Hoe wij er ook voorstaan, we hebben als club bepaalde regels," aldus Spaan tegenover Regio-Voetbal. "Daar wijken wij niet vanaf. Iedereen moet zich ondergeschikt maken aan het algemeen belang. Lucius neemt een besluit op basis van wat wij gezegd hebben. Zo werken wij en klaar. Hij had er problemen mee om op de bank te beginnen tegen Ter Leede. Als een speler niet komt trainen, dan speel hij niet. Dat zijn de regels. Danny Buijs had een aantal weken niet getraind en die begon ook gewoon op de bank. Het geldt dus voor elke speler. De trainer bepaalt de regels. Als spelers niet met onze regels kunnen leven, dan houdt het op."

Kozakken Boys speelt aanstaande zaterdag tegen Excelsior Maassluis. Naast Lucius mist men ook Buijs en de geschorste Yildirim. Toby Mulder is nog steeds niet volledig hersteld van zijn teenblessure.