Pagina's

IJsselmeervogels-trainer De Man: "Deze inzet kan niet in de Topklasse"

IJsselmeervogels redde afgelopen zaterdag ternauwernood een punt tegen laagvlieger Noordwijk, dat drie kwartier lang met een 0-1 voorsprong op de rode zijde van de Westmaat stond. Kozakken Boys, nummer twee op de ranglijst, kwam niet in actie, waardoor zij in het inhaalduel de koppositie van IJsselmeervogels weer zouden kunnen overnemen.

"De jongens wilden met minimale inzet het maximale eruit halen," aldus IJsselmeervogels-trainer Johan de Man in AD Amersfoortse Courant. "Je zag: dat kan niet in de Topklasse. We zijn op deze manier zelf onze grootste tegenstander." Net als een week eerder tegen Barendrecht was het pas in de slotminuten raak voor IJsselmeervogels. Deze maal was het echter maar genoeg voor een gelijkspel.

Aankomende zaterdag staat het uitduel met HHC Hardenberg op het programma. Een tegenstander waar in de Topklasse in een uitwedstrijd nog nooit van werd gewonnen. Iets wat wel noodzakelijk is om niet nog meer punten te verspelen richting de eindsprint om het kampioenschap.