Pagina's

Twisker (Spakenburg): "Zuiniger omgaan met balbezit"

Spakenburg won de eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar wist daarna geen driepunter meer te pakken. In Werkendam werd bij Kozakken Boys voor de vijfde maal op rij niet gewonnen door de regerend landskampioen bij de amateurs. En mocht Spakenburg achteraf niet blij zijn met een punt?

"In de eerste helft hadden we moeite met hun strijdwijze," aldus trainer Jochem Twisker in AD Amersfoortse Courant. "Zij kregen goede kansen, vooral via Berry Powel. In de tweede helft hadden wij de controle. Er is wel kritiek op de verdediging, maar daar ligt het probleem niet. Ik vind dat wij in balbezit zuiniger moeten zijn. Vooral de blinde bal op Kees Tol wordt te vaak gespeeld. Daar kan die jongen vaak niks mee. Ik heb al geroepen: we moeten lak hebben aan wat de fans denken als de bal een keer extra rond gaat. Dat bedoel ik niet denigrerend ten opzichte van hen, maar wel als een aansporing om zuiniger om te gaan met de bal."

Spakenburg neemt het aanstaande zaterdag op tegen FC Lisse. Op de Westmaat ontvangt het de ploeg uit de Bollenstreek, die een punt minder heeft op de ranglijst.