Pagina's

Van der Waal ziet uitdaging in nieuwe systeem Kozakken Boys

Kozakken Boys zal dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren, in een 4-4-2 systeem gaan spelen. Als spitsen worden Arif Irilmazbilek en nieuwkomer Benjamin Martha ingezet. Aanvallende middenvelder Sjoerd van der Waal zal deze twee mannen gaan ondersteunen.

Trainer Dogan Corneille is na de oefenwedstrijd tegen JVC Cuijk enthousiast over zijn opstelling. "JVC Cuijk kon onze spitsen niet alleen laten. Die driehoek, met daarbij Sjoerd van der Waal, is gewoon levensgevaarlijk," aldus Corneille in AD Rivierenland.

Voor Van der Waal is het nieuwe systeem nog wel wennen. "In plaats van één spits staan er nu twee voor me. Dat heeft even tijd nodig, maar dat is juist de uitdaging." Volgens Dogan Corneille valt het wel mee met het wennen voor Van der Waal. "Sjoerd hoeft niet vaak aan de bal te komen. Hij is er om de ballen erin te schieten, niet om het spel te maken."

Hoe het Kozakken Boys in de competitie afgaat in het nieuwe systeem zal aanstaande zaterdag moeten blijken. De Werkendammers gaan dan op bezoek bij titelkandidaat Rijnsburgse Boys.