Pagina's

Ezafzafi wil opwaartse lijn doortrekken

Excelsior '31-aanvaller Hakim Ezafzafi kent tot nu toe een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens de Derby Days 2013 werd hij topscorer van het toernooi. Enige smetje was de gemiste shoot-out waardoor het toernooi verloren ging. "Bij de shoot-outs in de finale wilde niemand 'em nemen. Dan pak ik de verantwoordelijkheid wel. Helaas zonder succes. Shit happens. Kan gebeuren, maar leuk is anders..", zegt hij hierover op de site van Excelsior '31.

Ezafzafi kwam vorig jaar naar Rijssen en tekende daar voor twee jaar. In de wedstrijd tegen Jodan Boys ging het echter mis, waarna de ene na de andere blessure volgde. Toch kwam de aanvaller nog tot drie doelpunten in zijn eerste jaar op De Koerbelt.

Dit seizoen verwacht hij dat Excelsior '31 een belangrijkere rol kan gaan spelen dan afgelopen seizoen. "Ik denk dat we een stuk verder zijn dan vorig jaar, rond deze tijd. Toen hebben we lang nodig gehad om aan elkaar te wennen en ingespeeld te raken. Bovendien hadden we toen te kampen met een behoorlijk aantal niet fitte spelers, dat zijn er nĂș een stuk minder. Daardoor zijn we beter ingespeeld en weten wat elkaar's zwakke en sterke punten zijn. Ik heb er absoluut een goed gevoel over."

Vanavond hoopt de aanvaller 90 minuten mee te doen in de oefenwedstrijd tegen Jong Go Ahead Eagles.