Pagina's

Supercup gaat naar Katwijk

Katwijk heeft op eigen veld de Supercup voor Amateurs binnengehaald. Na een slechte eerste helft waarin de Katwijkers op 0-1 achterkwamen, werd er met een uitstekende tweede helft met 2-1 gewonnen van Zondag Topklasser De Treffers uit Groesbeek.

De eerste kans was voor Katwijk, maar nieuweling Guijt zag zijn bal naast gaan. Aan de andere kant kon Bernard Hofstede na slecht ingrijpen aan Katwijkse zijde in een één op één duel met doelman Koroglu de 0-1 scoren. De Treffers bleeft de rest van de eerste helft ook de sterkere ploeg en ging dan ook terecht met een voorsprong rusten.

Na rust was het een totaal andere wedstrijd, waarin Katwijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Deze viel na tien minuten toen Joost Leonard doel trof. Na ongeveer 70 minuten spelen volgde er een spectaculaire aanval van Katwijk waaruit Jeffrey Jongeneelen de 2-1 maakte.

De Treffers zetten daarna nog aan om de 2-2 te forceren, maar Katwijk sleepte de overwinning over de streep en pakte daarmee haar tweede Supercup. Enig smetje op deze overwinning was het geblesseerd uitvallen van Jeffrey Jongeneelen.