Pagina's

Spakenburg kent goede voorbereiding

Bij de supporters van Spakenburg zijn de verwachtingen weer hoog, maar na vorig seizoen weten ze dat het allemaal heel anders kan lopen. Toch loopt de voorbereiding met een vrijwel nieuwe selectie voortreffelijk. Met winstpartijen op FC Boshuizen (7-0), Sparta Enschede (6-0), VVA'71 (3-0), Magreb'90 (2-0) en FC Chabab (1-0) loopt het goed met het scorend vermogen en is er nog geen tegendoelpunt gevallen. Vanmiddag kan alleen laatste oefentegenstander AFC roet in het eten gooien.

Spakenburg zag deze zomer maarliefst 21 spelers vertrekken, en daarvoor in de plaats kwamen 17 nieuwe spelers op het blauwe gedeelte van de Westmaat. Met sterke aanwinsten als Barry Ditewig en topscorer Kees Tol lijkt er weer een sterke selectie te staan. Maar trainer Johan de Kock begint met deze selectie weer helemaal op nul, terwijl andere titelkandidaten als Katwijk en Rijnsburgse Boys hun elftal vrijwel niet zagen wijzigen.

De eerste topper staat voor Spakenburg op het programma in speelronde 4, wanneer ze naar Katwijk gaan. Op de plek waar ze in het seizoen 2011/2012 kampioen werden wordt pas echt duidelijk waar Spakenburg dit seizoen staat. Of gaan eerdere tegenstanders Excelsior Maassluis, Scheveningen en ONS Boso Sneek de blauwen al pijn doen? Wat vast staat is dat het bijna niet slechter kan gaan dan vorig seizoen en Spakenburg waarschijnlijk gewoon weer naar boven mag gaan kijken.