Pagina's

Bot: "Stonden met Kozakken Boys tegen elf verdedigers van Ter Leede"

Kozakken Boys greep naast de ultieme kans om weer alleen aan kop te komen in de Topklasse Zaterdag. In de inhaalwedstrijd tegen Ter Leede kwamen de Werkendammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de koppositie gedeeld wordt met GVVV en IJsselmeervogels.

"Het is vanaf het begin al moeilijk," aldus Leon Bot tegenover Kozakken Boys TV. "We creëerden niet heel veel, maar het is ook moeilijk voetballen tegen een ploeg die met elf man achter de bal speelt. Dan moet je op zoek gaan naar openingen om kansen te creëren, maar dat deden we te weinig. En daardoor kom je ook moeilijk tot scoren."

Bot ziet vlak voor rust dat Kozakken Boys ook nog op achterstand komt uit een standaardsituatie. "Je weet dat het dan in de tweede helft nog moeilijker gaat worden. Zeker tegen zo'n verdedigend ingestelde ploeg. Gelukkig maken we er dan nog eentje, maar een gelijkspel is veel te weinig."

Aankomende zaterdag staat voor Kozakken Boys het uitduel met Spakenburg op het programma. "Spakenburg is een hele goede ploeg, dat hebben we in de thuiswedstrijd gezien. Toen liepen wij achter Spakenburg aan. We gaan het zien volgende week."

                   a