Pagina's

Corneille: "Kozakken Boys is een gevaarlijke outsider voor de titel"

Zaterdag staat er weer een topper op het programma in de Topklasse Zaterdag. Op de blauwe zijde van De Westmaat ontmoeten Spakenburg en Kozakken Boys elkaar. Kozakken Boys is gedeeld koploper, terwijl Spakenburg slechts op één punt van de koplopers staat.

"We zijn een gevaarlijke outsider voor de titel, geen favoriet," aldus Dogan Corneille tegenover het AD. "Spakenburg en IJsselmeervogels weten beter om te gaan met titelstress. Ze hebben allebei al een kampioenschap in de Topklasse op zak. GVVV eindigde vorig jaar als tweede, dus heeft ook meer ervaring dan wij. Wij hoeven geen kampioen te worden . Vorig seizoen eindigden we als achtste, een jaar eerder speelde Kozakken Boys nog in de Hoofdklasse. Kortom, als we dit seizoen in de top vier eindigen, doen we het goed."

Corneille vertrekt aan het einde van het seizoen bij Kozakken Boys, en zal vanaf volgend seizoen de trainerstaken bij IJsselmeervogels voor zijn rekening nemen. "Tegen Spakenburg missen we Yildirim en Buijs. Voormalig profvoetballer Theo Lucius is een paar weken geleden opgestapt, omdat hij geen reserve wilde zijn. Dan plaats je jezelf boven de club en het team. Maar goed het zijn voor ons aderlatingen. Niettemin kunnen we Spakenburg ook zonder die sterke spelers goed partij bieden. Belangrijk is dat we niet verliezen."