Pagina's

Adelaar neemt taken ontslagen De Man over bij IJsselmeervogels

Johan de Man kreeg maandag te horen dat zijn taken bij IJsselmeervogels tot het verleden behoren. De Man begon het seizoen nog als assistent-trainer, maar nam het hoofdtrainerschap na de winterstop over toen Gert Kruys naar Sparta Rotterdam vertrok. Erg succesvol was de aanstaande trainer van VVA'71 hier niet in. Van de acht competitiewedstrijden werden er slechts drie met een overwinning afgesloten.

IJsselmeervogels heeft meteen een vervanger aangesteld. Frans Adelaar zal maandagavond voor het eerst voor de groep staan en het seizoen afmaken bij de Rooien. Adelaar was eerder werkzaam bij onder meer GVVV en FC Utrecht. Vanaf volgend seizoen is Dogan Corneille de eindverantwoordelijke bij de Vogels. Corneille is op dit moment nog werkzaam bij Kozakken Boys.

IJsselmeervogels heeft aanstaande zaterdag een vrij weekend, aangezien de wedstrijd tegen Spakenburg een week verschoven is. Vanwege de nucleaire top in Den Haag kon er onvoldoende politiemacht worden geregeld voor de Spakenburgse Derby. Adelaar heeft daardoor nog twee weken om de groep klaar te stomen voor de volgende competitiewedstrijd.