Pagina's

Agterberg: "Excelsior Maassluis heeft onterecht verloren vanj IJsselmeervogels"

Excelsior Maassluis behaalde vorige week zaterdag de eerste punten van het seizoen, door te winnen bij Hoek. Afgelopen zaterdag kon hier geen vervolg aan worden gegeven. Op eigen veld werd er met 0-2 verloren van IJsselmeervogels, ondanks dat er volgens trainer Cesco Agterberg meer in had gezeten.

"Mensen die vandaag niet zijn geweest, zien op Teletekst alleen de uitslag en denken dan: 'O het was weer niets, weer verloren'," aldus Agterberg in het AD. "Maar zo was het niet. We hebben goed gespeeld en uiteindelijk onterecht verloren. Dat doet zeer."

IJsselmeervogels behaalde de overwinning dankzij doelpunten van Mike van de Laar en Bryan Burgerhout. Ondanks de nederlaag wil Agterberg niks weten van paniek. "We gaan de laatste weken steeds beter spelen. Het enige medicijn dat we nu nodig hebben is een overwinning. Alleen met punten kom je uit deze situatie. Het is jammer dat je in de Topklasse nooit eens een makkie tegenkomt, zoals in de Hoofdklasse wel gebeurt."

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior Maassluis een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. "Dat is pittig. Maar als je kunt winnen van Hoek en zo speelt tegen IJsselmeervogels, is daar ook wat mogelijk."