Pagina's

Kozakken Boys in finale Omroep Brabant Cup

Topklasser Kozakken Boys speelt aankomende zaterdag in Helmond de finale van de Omroep Brabant Cup. De Brabantse variant van de Voetbal Rotterdam Cup (voorheen RTV Rijnmond Cup) wordt dit seizoen voor het eerst georganiseerd.

De Werkendammers plaatsten zich afgelopen dinsdag ternauwernood voor de finale. Tegenstander op het eigen sportpark De Zwaaier was Zondag Tweede Klasser Beerse Boys. Na negentig minuten voetbal was de stand 1-1, waarna in de daarop volgende strafschoppenreeks keeperstrainer Dennis Netten de held van de avond werd. Netten, die de afgelopen wedstrijden in deze beker keepte, pakte de zesde strafschop van Beerse Boys, waarna Leon Bot het karwei klaarde.

Kozakken Boys, dat een goed debuutseizoen meemaakte in de Topklasse Zaterdag, ontmoet in de finale rivaal Achilles Veen. Tegen deze hoofdklasser werd al eerder dit seizoen gespeeld voor de districtsbeker. Kozakken Boys won die wedstrijd, maar opvallend waren het aantal gegeven en gemiste strafschoppen aan Werkendamse zijde.

De winnaar van het duel aanstaande zaterdag krijgt een geheel verzorgd trainingskamp in Turkije. Tijdens dit trainingskamp zal er een oefenwedstrijd gespeeld worden tegen de winnaar van de Voetbal Rotterdam Cup, XerxesDZB.